click to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own text
tiAp sAaT waKtU berDeTiK..
aTi iNi kiAn teRtanYa sEndiRiAn.. kE ManA deStiNasi kU..
hANyA ALLaH yG MaHa MenGEtAhui SegALaNya..

Wednesday, May 12, 2010

Puting beliung sesat




Yesterday, while tengah berada di puncak stress, sehingga kan nk vomit pun xjadi sebab kene gagah kan diri,
hp berbunyik, di angkat, ayah. 
katanya: kakak, call mama sekarang, bumbung rumah terbang.
pergh, tersentap ati, BUMBUNG RUMAH??
call mama cepat2, 
mama cakap baru tadi puting beliung. abes kebanyakan rumah2 ilang bumbung. 
adik2 semua alhamdullillah xde yg jadi pape. 
mama ayah of course xde kat rumah.. tanggungjawab kerja..

mmg sgt terkjut.. buat aku terpikir.. 
maybe ini peringatan untuk aku dari-Nya..
jangan lupakan family.. ada tanggunjawab.. 
so.. no no no entertainment..
yg penting, lepas kan beban family dulu..
kita bukan macam orang lain..
adik2 semua study lagi..
mama ayah memang xmampu untuk tanggung dorg sangat..

________________________________

ari ni aku kol mama lagi,
mama, dah betulkan bumbung?
belum.. duit xde lagi..maybe hujung bulan ni baru betulkan.. mintak orang betulkan pakai plastik je..
tu pun bayar orang tu pakai duit belanja syafiq, adik aku yang sorang tu..
diam aku diam..
siyes, aku xleh lari.. ni tanggungjawab aku.
cukup2 la parents dah berhempas pulas tanggung aku..
berkali2 mama kata mama kesian kan aku.. 
kalau mama ada duit, xkacau aku..
aku diam lagi.. runsing. siyes runsing.. 
berapa upah baiki bumbung?
ada la XXXXXXXXX...
Aku xkira. walau macam mana pun. kene baiki.
xkesah la macam mana.
Ya Allah, gagah kan diri ini.. mudah2an setabah mama ayah yang besarkan kami selama ni tanpa mengeluh sikit pun..

5 comments:

AiZ said...

betul ke puting beliung? =___="




Ade sesuatu untuk awak disini
>> Cara cute tunjukkan mood anda pada pengunjung blog

noor afzan said...

uu..
puting beliung..
umah kat mana?

*~ eLiEnZ 87 ~* said...

umah kat ipoh, our perumahan mmg slalu dikunjungi mS puting beliung ar.. uuu.. T__T

ayen =D said...

boleh tak aku nk touching baca post ni?

bukan hal puting beliung yang masuk dalam hati, atau hal ko berada di puncak stress masuk dalam kepala.. tapi point tanggungjawab tu..

semoga Allah permudahkan niat kita, anak sulung dalam keluarga... amin..

joven said...

hi, you have nice blog.. u can view also mine..http://akoniwares.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Comments